Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SpiceWorld

Megjelenés: 1997. November 3.
Felvételek: 1997
Műfaj: Popteen, R&B
Hossz: 38:37
Kiadó: Virgin Records
Prdoucer(ek): 
Absolute, Matt Rowe, Richard Stannard
SpiceGirls Kronológia
Spice
(1996)
Forever
(2000)
Kislemezek az albumról Képtalálat a következőre: „spice girls spice world cd”
01: Spice Up Your Life
Megjelenés: 1997. Október 13.
02: Too Much
Megjelenés: 1997. December 15.
03: Stop!
Megjelenés: 1998. Március 9.
04: Viva Forever
Megjelenés: 1998. Július 20.

SpiceWorld (FűszeresVilág) volt az második albuma a Spice Girls-nek 1997. november 3-án jelent meg a Virgin Records-nál. Az album prodcerei: Matt Rowe, Richard Stannard és Absolute. Öt maxi jelent az albumról: "Move Over" 1997-ben jelent meg Pepsi reklámja volt. "Spice Up Your Life" 1997-ben jelent meg első helyezett volt angliában. "Too Much" 1997 végén jelent meg abban a hónapban jelent meg a film aminek a betét dala volt, ez volt a második karácsonyi első helyezett angliában. "Stop!" 1998 elején jelent ez volt az első olyan szám ami nem volt első helyezett angliában a második helyett érte el. Ez volt az utolsó kilencvenes évekbeli évek amikor öten voltak a klipben, két hónappal később Ginger kilépett. "Viva Forever" 1998. nyarán jelent meg ez volt az első olyan első helyezett amikor négyen voltak. Ginger a klipben szerepel de nincsen már a csapatban a dalban nem énekel szóló részt csak a korúsban. "Never Give Up on the Good Times" Viva Forever-el jött volna ki de Ginger Spice kilépett és nem volt idő újra felvenni a számot. A csoport terveiben szerepelt a 'Denying' dalt is megjelentetni amit októberben jelent volna meg. Ami a Spiceworld: Live album előtt jelent volna meg de Geri kilépése miatt törölték. Az élő albumra fel rakták volna bónuszként a 'Goodbye' dalt amit még a 'Spicceworld' albumra terveztek de ez soha nem történt meg.

SpiceWorld: Demo
2013. szeptember 13-án Andy Watkins az album egyik producere nyilvánossá hozta az eredeti album dal listáját ami 1997. szeptember 12-én jelent volna meg. Spice up Your Life, Stop, Too Much, Do it, Saturday Night Divas, Never Give up, Move Over, Walk of Life, Ain't Foolish Nobody, Viva Forever és The Lady is a Vamp. Később Walk of Life-ot törölték és csak Too Much kislemezen szerepel és a SpiceWorld Tour-on röviditett verzióban elénekelték. Ain't Foolish Nobody-t átnevezték Denying-re. Andy Watkins elmondta, hogy Baby Come Round szerepelt volna az első albumon de törölték majd Mama/Who do You Think You Are kislemezen kapott helyett amiben csak Melanie C és Melanie B énekelt.

SpiceWorld: A Film (1997)
A századvég egyik legnagyobb sikersztoriját összehozó lányok ezúttal filmet forgattak. A cselekményért nem kellett messzire menni: egy koncertkörút viszontagságait dolgozták fel. Bár maga a koncert és a szereplők jó része is fiktív, a feldolgozott élményanyag jól illusztrálja a "fűszerbabák" mindennapjait. Clifford, a menedzser, Deborah, az asszisztens, Piers, a filmrendező - aki mindenáron bele akar kamerázni az együttes életébe - kitalált személyek, de a lányok, a zene és egyes szituációk valódiak, és ez tökéletesen elegendő.

Girl Power! Live in Istanbul Egy két esti koncert volt a Spice Girls-nek. A koncerteket amelyeket szervezett Pepsi részeként  a csapat szerződése amit Abdi İpekçi Arena Istanbul-ban Október 12 és 13-án. Koncertek után megjelent VHS-en amin a lányok interjút adnak de nem szerepel mindegyik dal a listáról ezzek lettek kihagyva: Something Kinda Funny - Saturday Night Divas - Stop! - Too Much - Love Thing és Mama. Bár at eredeti koncerten élőben énekeltek de a VHS-en néhány dalt szinkronizáltak a végső változatban. 2007. December 10-én jelent meg DVD-én.

SpiceWorld Tour ez volt a Spice Girls-nek az első turnéja, amit a második albumot népszerűsítette, SpiceWorld. A túrné február végén kezdődött el, Geri Május 26-án lépett utolsónak fel a többi lány még két alkalommal azt mondták, hogy Geri beteg ezért nem jelent meg. Május 31-én hivatalosan is kilépett a Spice Girls-ből. Utána két hétig pihentették a túrnét majd folytatták tovább. Egészen Szeptemberig túrnéztak.

Dallista

# Dalcím Író(k) Producer(ek) Hossz
01 Spice Up Your Life SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
2:54
02 Stop! SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:26
03 Too Much 4:36
04 Saturday Night Divas SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:26
05 Never Give Up on the Good Times 4:30
06 Move Over SpiceGirls
Clifford Lane
Mary Wood
Absolute 2:43
07 Do It SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
4:04
08 Denying 3:43
09 Viva Forever SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
5:10
10 The Lady is a Vamp SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:09
Hossz 38:37

Bónusz Dalok:

# Dalcím Író(k) Producer(ek) Hossz
07 Step to Me SpiceGirls
Elliot Kennedy
Absolute 4:18
Hossz 42:55

B-Side dalok:

# Dalcím Író(k) Producer(ek) Hossz
01 Spice Invaders SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:39
02 Walk of Life 4:16
03 Outer Space Girls SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
3:58
04 Ain't no Stopping Us Now
(with - Luther Vandross)
Gene McFadded
John Whitehead
Gerry Cohen
- 4:55

SpiceWorld - A Film dalok:

# Dalok Író(k) Producer(ek) Hossz
> I'm the Leader of the Gang Gary Glitter
Mike Leander
Richard Stannard
Matt Rowe
1:32
> Sound Off Willie Lee Duckworth
Bernard Lentz
1:06
 

Cikkek

Más Dalszövegek

2016.09.05

 

Dalszövegek

2016.09.05

 

Kislemezek

2016.09.05